Passar vi ihop eller inte?

affection afterglow backlit blur
Photo by luizclas on Pexels.com

Skratt och gråt är oftast nära varandra…

Fyra år har jag nu varit tillsammans med min sambo. Sedan tre år bor vi ihop. För det mesta kan vi skratta gott ihop över allt mellan himmel och jord. Men flertalet gånger har vi även bråkat och svurit över varandra. Dene ena envisare än den andra.

Med andra ord… ett helt vanligt förhållande.

Syftet med denna blogg…

…är ju att skriva om sex i ett stabilt förhållande. Sexet förändrar sig med tiden, samtidigt som man som person och partner förändrar sig och växer ihop med sin bättre halva.  Utan min partner hade jag aldrig utvecklats som jag gjort när det gäller sex och utan honom hade jag aldrig haft tanken på att skriva en blogg om det.

Jag var den lilla tösen från Sveriges skogar, jag hade inga erfarenheter med killar från Sverige bortsett från killen jag förlorade min oskuld till. Det var inget vidare. Sedan flyttade jag till Tyskland och här följde ett par One Night Stands. Men det blev aldrig mer än så. Jag hade aldrig möjligheten att lära mig kyssas eller hångla eller att förstå hur bra sex faktiskt kan vara med rätt partner. Sedan, en dag när jag var aktiv på Badoo, så gillade denna man min bild coh vi började skriva och sedan träffades vi. För mig var det kärlek på första ögonkastet.

Han behöver mycket sex men inte jag

Väldigt tidigt i förhållandet förstod vi att han behövde mycket sex, vilket för mig inte var lika viktigt alls. Jag visste ju inte bättre. Lyckligtvis gav han mig mycket tid till en början att finna mig tillrätta, det måste ha varit svårt för honom och måste ha tärt på hans tålamod.

I början hade jag såväl svårt för att hångla som för att låta honom röra vid mina bröst. Allt var för intensivt. Oralsex behöver vi inte ens tala om –  det var alltid to much för mig.

Och nu, ett par år senare? Så går det bättre, men inte alltid. Jag måste vara i rätt stämning och har fortfarande svårt att ligga stilla emellanåt. Men åtminstone studsar jag inte längre runt som en studsboll…

Vad lär vi oss av detta?

Sex behöver man lära sig. Det går inte att kunna allt på en gång och mycket beror på ens tidigare erfarenheter och tillit till partnern. Sex innebär att investera tid, precis som man behöver investera tid i själva förhållandet. Min sambo och jag var i början inte alls på samma sexuelel nivå, men vi börjar närma oss varandra. Med det vill jag säga att man kan lära sig att bli sexuellt kompatibel. Okompatibelt kan bli kompatibelt bara båda vill det och jobbar på det. Men ännu viktigare – man måste ge det hela tid och tro på sin partner. Jag är glad att min partner inte gav upp för länge sedan utan gav mig chansen att utvecklas och fortsätta utvecklas.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s