Idealer och stressen man utsätter sig för

art artistic blank page book
Photo by Pixabay on Pexels.com

Att behöva försvara sina val

Många gånger har jag känslan av att behöva rättfärdiga mig för de val jag gör. Det är som om samhället inte bara vill tvinga på en ett särskilt skönhetsideal, utan även ett särskilt levnadssätt.

Jag har inget top utseende. Jag är kort och jag är tjock. Det passar inte alls i det bestående idealet medierna tvingar på oss. Men idealerna slutar inte där. Kraven slutar inte där.

Rätt nyligen bestämde jag mig för att hoppa av distansstudierna. Jag fick inte ihop heltidsjobb med heltidsstudier och att samtidigt ha tid över för min sambo. Det var hemskt, som om inget funkade riktigt och jag inte räckte till.

Jag vet att andra klarar det, men jag vet inte hur de får ihop det. Jag förstår inte varför det sägs att studier är viktigare än partnern. Partnern kan vänta. Lika så varför det sägs att man bör ha sin examen innan man skaffar barn.

Det känns som om man absolut måste a sluta det men påbörjat., oavsett vad – även om man håller på att gå sönder på vägen.

Det var menat som en uppmuntran

Sedan höstterminen började i början av september har det känts fel. Tidigt kände jag att  Denna tredje termin inte kommer att funka. När jag började nämna mina tvivel i början kom reaktioner likt ”det ordnar du” eller ”det är vanligt att känna så” . Ge inte upp, det fick jag också höra många gånger. Jag vet att det var menat som en uppmuntran, men ändå kände jag mig dålig av det. För jag fixade det inte. Det var inte bara en fas.

Jag har nu tagit beslutet att hoppa av studierna. Jag har en yrkesutbildning sedan tidigare och jag har en tillsvidareanställning. Min sambo är mitt val. Jag vill ta vara på tiden som vi har och jag vill bli mer kompatibel med honom. Det borde inte vara något fel på det…men ä då känns det så. Det känns som om jag inte duger för att jag inte får allt att fungera. Studier. Jobb. Sambo. Fritid.

Beslut och möjlig ånger

Möjligen kommer jag en dag ångra mitt beslut. Men jag skulle även ångra ifall förhållandet tar slut för att jag stressar sönder mig för studierna. Framförallt nu, nu när jag trotts flera års förhållande känner mig som nyförälskad.

Valet är då självklart. Hellre sex än plugg och tentor.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s